2017 - Året i bilder

Comment

2017 - Året i bilder

 
 

2017 har varit ett händelserikt år. Vi har planterat över 22.500 vinstockar och cirka 1000 träd. Vi har vunnit internationella utmärkelser för vårt vin. Samt mycket mer.

Nu släpper vi en sammanställning över året: 2017 i bilder >>

Comment

Skörden 2017 är inne i vinkällaren

Comment

Skörden 2017 är inne i vinkällaren

Skörden 2017 pågick under tre helger mellan 15 oktober och 29 oktober. Säsongen har varit en utmaning med relativt lite sol och en hel del regn, men trots det får vi in druvor av god kvalité. Stort tack till alla som hjälpt till under skörden, det lovar gott i källaren nu när musten har jäst ut.

Comment

Seminarium i Almedalen

Comment

Seminarium i Almedalen

Tillsammans med Höganäs Kommun besökte vi Almedalen 2017 och höll ett välbesökt seminarium om gårdsförsäljning.

Sverige är det enda land i EU som inte tillåter gårdsförsäljning av vin och öl. Samtidigt utvecklas svensk produktion positivt och snabbt, vilket skapar nya arbetstillfällen på landsbygden och stärker besöksnäringen. Möt vingårdar, politiker och beslutsfattare i ett samtal om gårdsförsäljning av vin Höganäs kommun har sedan 2012 tre gånger ansökt om att tidsbegränsat prova gårdsförsäljning av egenproducerat vin som pilotkommun. Målet är att utröna om några negativa effekter skulle bli följden, men framförallt för att finna nya vägar för att ytterligare utveckla den viktiga besöksnäringen. Tyvärr har våra ansökningar fått avslag utan att ha prövats på politisk nivå. Frågan om gårdsförsäljning av egenproducerat vin är alltför viktig och principiell för att avfärdas. Välkommen till ett samtal om att skapa förutsättningar för gårdsförsäljning av vin även i Sverige

Comment

Bronsmedalj i Internationell Wine Challenge

Comment

Bronsmedalj i Internationell Wine Challenge

I slutet av maj släpptes resultaten från IWC, International Wine Challenge London. En av de stora vintävlingarna internationellt. Vi kan glädjas åt en bronsmedalj för vårt Solaris Late Harvest 2016, att få den är utmärkelsen för våra viner känns otroligt givande och visar att vi är på rätt väg i vår satsning.

Solaris Late Harvest 2016 är ett halvtorrt vin med komplex aromatiskt struktur. Druvorna skördades i slutet av oktober 2016, en varm säsong vilket gör att vi nått en hög sötma i druvorna. Vinmakaren Franz Schuster visar nya nyanser i sorten Solaris.

Släpps på Systembolaget 3 juli 2017.
För beställning från Systembolaget >>
 

 

Comment

Pressrelease: Stor investering på Kullahalvöns Vingård

Comment

Pressrelease: Stor investering på Kullahalvöns Vingård

Kullahalvöns Vingård nyplanterar under maj månad drygt 7 hektar vinstockar med målet att utöka produktionen med 200 hektoliter (25.000 flaskor) per år av hög klass. 

På tre dagar ska 21 000 vinplantor ner i jorden på Kullahalvön i Skåne. Läget är noga utvalt och gedigna förberedelser med dränering, näringsoptimering och djupbearbetning av jorden har skett under vinterhalvåret för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för en vinproduktion av högsta klass. 

Fyra sorter har valts ut; Souvignier gris, Muscaris, Donauriesling samt Solaris vilka alla är PIWI-sorter. PIWI-sorter är resistenta mot svampsjukdomar och behöver därför inte besprutas. ”I år är vi Europas största inköpare av PIWI-plantor” berättar den österrikiske vinmakaren Franz Schuster, viningenjör från Klosterneuburg University utanför Wien, som leder arbetet.

”På Kullahalvöns Vingård arbetar vi hårt för att göra vin av världsklass och att sätta Sverige på vinkartan” säger VD Victor Dahl. ”Det känns fantastiskt spännande och vi gör även en testplantering av över 20 olika sorter med varierande rotkombinationer för att hitta nya intressanta varianter som passar vårt klimat”. Detta är en av de största investeringarna i vinproduktion som någonsin gjorts i Sverige.

Välkommen den 9 maj k 15.00 på pressträff där vi berättar mer om vår satsning och vart svenskt vin är på väg. Ni får också möjlighet att plantera en egen vinranka att följa genom åren. 

Adress: Lyckerisvägen 52, Nyhamnsläge
Kontakt: Victor Dahl 042 - 444 21 00 eller 073-998 04 92
victor@brunnbyvingard.se
www.kullahalvonsvingard.com

Vi har samlat bilder som gärna får användas i artiklar om Kullahalvöns Vingård;
http://kullahalvonsvingard.com/vingardsbilder

Med vänliga hälsningar,
Victor och Franz

loggo
 

Kullahalvöns Vingård ligger vid foten av det klippiga Kullaberg i Nordvästra Skåne och producerar vin från egna vinstockar. Närheten till havet och långa ljusa kvällar gör att vi kan odla druvor av hög kvalitet. Våra viner är friska och aromatiska med härliga nyanser. För tillfället brukar vi 1,5 hektar och har en årlig produktion av cirka 4.000 liter vin. Årgång 2016 släpps på Systembolaget under sommaren då även en torr äppelcider kommer att lanseras.

 

 

Comment