Bronsmedalj i Internationell Wine Challenge

Comment

Bronsmedalj i Internationell Wine Challenge

I slutet av maj släpptes resultaten från IWC, International Wine Challenge London. En av de stora vintävlingarna internationellt. Vi kan glädjas åt en bronsmedalj för vårt Solaris Late Harvest 2016, att få den är utmärkelsen för våra viner känns otroligt givande och visar att vi är på rätt väg i vår satsning.

Solaris Late Harvest 2016 är ett halvtorrt vin med komplex aromatiskt struktur. Druvorna skördades i slutet av oktober 2016, en varm säsong vilket gör att vi nått en hög sötma i druvorna. Vinmakaren Franz Schuster visar nya nyanser i sorten Solaris.

Släpps på Systembolaget 3 juli 2017.
För beställning från Systembolaget >>
 

 

Comment

Pressrelease: Stor investering på Kullahalvöns Vingård

Comment

Pressrelease: Stor investering på Kullahalvöns Vingård

Kullahalvöns Vingård nyplanterar under maj månad drygt 7 hektar vinstockar med målet att utöka produktionen med 200 hektoliter (25.000 flaskor) per år av hög klass. 

På tre dagar ska 21 000 vinplantor ner i jorden på Kullahalvön i Skåne. Läget är noga utvalt och gedigna förberedelser med dränering, näringsoptimering och djupbearbetning av jorden har skett under vinterhalvåret för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för en vinproduktion av högsta klass. 

Fyra sorter har valts ut; Souvignier gris, Muscaris, Donauriesling samt Solaris vilka alla är PIWI-sorter. PIWI-sorter är resistenta mot svampsjukdomar och behöver därför inte besprutas. ”I år är vi Europas största inköpare av PIWI-plantor” berättar den österrikiske vinmakaren Franz Schuster, viningenjör från Klosterneuburg University utanför Wien, som leder arbetet.

”På Kullahalvöns Vingård arbetar vi hårt för att göra vin av världsklass och att sätta Sverige på vinkartan” säger VD Victor Dahl. ”Det känns fantastiskt spännande och vi gör även en testplantering av över 20 olika sorter med varierande rotkombinationer för att hitta nya intressanta varianter som passar vårt klimat”. Detta är en av de största investeringarna i vinproduktion som någonsin gjorts i Sverige.

Välkommen den 9 maj k 15.00 på pressträff där vi berättar mer om vår satsning och vart svenskt vin är på väg. Ni får också möjlighet att plantera en egen vinranka att följa genom åren. 

Adress: Lyckerisvägen 52, Nyhamnsläge
Kontakt: Victor Dahl 042 - 444 21 00 eller 073-998 04 92
victor@brunnbyvingard.se
www.kullahalvonsvingard.com

Vi har samlat bilder som gärna får användas i artiklar om Kullahalvöns Vingård;
http://kullahalvonsvingard.com/vingardsbilder

Med vänliga hälsningar,
Victor och Franz

loggo
 

Kullahalvöns Vingård ligger vid foten av det klippiga Kullaberg i Nordvästra Skåne och producerar vin från egna vinstockar. Närheten till havet och långa ljusa kvällar gör att vi kan odla druvor av hög kvalitet. Våra viner är friska och aromatiska med härliga nyanser. För tillfället brukar vi 1,5 hektar och har en årlig produktion av cirka 4.000 liter vin. Årgång 2016 släpps på Systembolaget under sommaren då även en torr äppelcider kommer att lanseras.

 

 

Comment

Svenskt vin på La Cité du Vin i Bordeaux

Comment

Svenskt vin på La Cité du Vin i Bordeaux

I tisdags öppnades portarna för La Cité du Vin i Bordeaux, franska presidenter var på plats under invigningscermonin. La Cité du Vin kan beskrivas som ett stort center som bara handlar om vin från alla världens hörn, det går att fördriva flera dagar med utställningar, guidade turer och provsmakningar. Väldigt kul att Kullahalvöns Vingård får vara med och representera svenskt vin, i vinshoppen och vinbaren finns våra vita från 2015, Cuvée Marine och Roscella, samt vår Rosé Auriel.

Comment

Lansering Systembolaget

Comment

Lansering Systembolaget

Nu lanserar vi även två av 2015 års viner på Systembolaget, Cuvée Marine 2015 och Rosé Auriel 2015 är två friska och fruktiga viner.

Vi finns i hyllorna på Väla, Ängelholm och i Höganäs, samt beställningssortimentet i hela landet;
Rosé Auriel (30301), 129 kr
Cuvée Marine (30309), 159 kr
Claret (30768), 169 kr (befintlig produkt)

För att beställa en blandlåda, klicka här

Comment

Konstrundan på Kullahalvöns Vingård: 25/3 - 3/4

Comment

Konstrundan på Kullahalvöns Vingård: 25/3 - 3/4

25/3 - 3/4

25/3 - 3/4

Under Konstrundan i påsk öppnar vi upp vingården. På menyn står skånskt hantverksvin och hantverksöl producerat på gården. Bland annat lanserar vi årgång 2015 som består av friska vita viner samt ett härligt rosé. Gällande ölet har vi nyligen bryggt en fruktig porter/stout och en uppfriskande lättöl (som man även får köpa med sig hem). Under veckan håller vi gratis visningar på vingården. Mat och vin passar bra ihop, vi samarbetar med lokala producenter som Kullalamm och Alex Chark.

Öppettider
Långfredag 11-18
Påskafton 11-18
Påskdagen 11-18
Annandag påsk 11-18
Vardagar 12-19
Lördag 11-18
Söndag 11-18

Visningar i vingården
Lär er mer om att driva vingård i Sverige. Nedan tidpunkter samlas vi på gården för gratis rundturer.
Helgdagar: 11, 13, 15, 17
Vardagar: 13, 17

Egen vinsalami
Tillsammans med Alex Chark har vi tagit fram salami marinerad i vårt vita vin och vår Claret, samt ölkorv förädlat med vår porter/stout.

Välkomna!

Comment