Comment

Nya medaljer i International Wine Challenge

 Brondmedalj för Lyckeri 2017

Brondmedalj för Lyckeri 2017

 Bronsmedalj för Rosé Auriel 2017

Bronsmedalj för Rosé Auriel 2017

Vi gläds åt ytterligare två internationella medaljer, nu med vinerna Lyckeri 2017 och Rosé Auriel 2017 i International Wine Challenge i London.

Vår vision är att göra världsklassvin, detta är ett bra kvitto att vi är på rätt väg. Dessutom var årgång 2017 en utmaning, det var ett tufft år rent vädermässigt med överlag låga temperaturer och mycket regn.

Lyckeri 2017 och Rosé Auriel 2017 släpps på Systembolaget 1 juni

Comment

Comment

Nu byter vi namn till Kullabergs Vingård

Kullabergsvingårdlogo.png

Första rankorna på en hektar sattes 2006 och vingården har sedan dess varit känt under namnet Kullahalvöns Vingård. 2015 kom nya ägare och sedan dess odlingen vuxit till cirka 9,5 hektar, och vingården har vunnit flera internationella medaljer.

Namnbytet till Kullabergs Vingård är ett led i vår expansion, vingården drivs under samma ledning som tidigare och med samma mål och visioner. Vi ska göra svenskt världklassvin och vill således ha ett varumärke som fungerar globalt. Dessutom berättar just namnet Kullaberg bättre våra odlingsförutsättningar då vi ligger vid foten av berget.

Namnbytet sker i samband med lansering av delar av årgång 2017. Vårt vita Lyckeri 2017 samt vår Rosé Auriel 2017. Båda blev i förra veckan tilldelade bronsmedalj i International Wine Challenge i London. Vinerna lanseras på Systembolaget 1 juni.

Comment

2017 - Året i bilder

Comment

2017 - Året i bilder

 
 

2017 har varit ett händelserikt år. Vi har planterat över 22.500 vinstockar och cirka 1000 träd. Vi har vunnit internationella utmärkelser för vårt vin. Samt mycket mer.

Nu släpper vi en sammanställning över året: 2017 i bilder >>

Comment

Skörden 2017 är inne i vinkällaren

Comment

Skörden 2017 är inne i vinkällaren

Skörden 2017 pågick under tre helger mellan 15 oktober och 29 oktober. Säsongen har varit en utmaning med relativt lite sol och en hel del regn, men trots det får vi in druvor av god kvalité. Stort tack till alla som hjälpt till under skörden, det lovar gott i källaren nu när musten har jäst ut.

Comment

Seminarium i Almedalen

Comment

Seminarium i Almedalen

Tillsammans med Höganäs Kommun besökte vi Almedalen 2017 och höll ett välbesökt seminarium om gårdsförsäljning.

Sverige är det enda land i EU som inte tillåter gårdsförsäljning av vin och öl. Samtidigt utvecklas svensk produktion positivt och snabbt, vilket skapar nya arbetstillfällen på landsbygden och stärker besöksnäringen. Möt vingårdar, politiker och beslutsfattare i ett samtal om gårdsförsäljning av vin Höganäs kommun har sedan 2012 tre gånger ansökt om att tidsbegränsat prova gårdsförsäljning av egenproducerat vin som pilotkommun. Målet är att utröna om några negativa effekter skulle bli följden, men framförallt för att finna nya vägar för att ytterligare utveckla den viktiga besöksnäringen. Tyvärr har våra ansökningar fått avslag utan att ha prövats på politisk nivå. Frågan om gårdsförsäljning av egenproducerat vin är alltför viktig och principiell för att avfärdas. Välkommen till ett samtal om att skapa förutsättningar för gårdsförsäljning av vin även i Sverige

Comment