Äntligen lanserar vi nästa vin från årgång 2021, det är Askesäng 2021 som legat till sig både på tank och i flaska för att uppnå ytterligare mognad och balans före lansering.

Askesäng är ett fylligt vitt vin gjort på druvsorterna Souvignier Gris och Solaris. Vi skördade fälten på olika dagar under hela oktober. För er som inte kommer ihåg säsongen 2021 så var det en fin växtsäsong som gav druvorna bra mognad. Först en kall och torr vår, men sedan en varm sommar och höst. Under hela vegetationsperioden fick vi även en bra balans med nederbörd.

Vi har jäst både i ståltankar och barriques, delvis malolaktisk jäsning. Batonage, där vi vänder upp finjästen, har vi utfört två gånger i veckan under hela vintern och våren. 

Vinet är mångsidigt med mjuka ektoner. På gommen är den generös, brödig och nötig, och doften är livlig med röda äpplen, ananas samt en antydan av lakritsrot och kryddor.

Testa gärna Askesäng 2021 till grillad fisk, vitt kött, asiatiskt eller smörgåsbord. Serveringstemperatur runt 12-14°C.

4 g/l restsötma / 7,2 g/l totalsyra

Lansering 31 mars på exklusiva sortimentet.
Art# 91200

Går att beställa online med leverans till närmsta butik. Samt så kommer den finnas i minst 44 butiker runt om i landet, se online för lagerstatus. Det är rekord för oss med antal butiker. Kul att butiken i Hemavan kommer ha Askesäng på hyllan!

Comment