Nu är det äntligen tid för Immelen 2021 att lanseras på Systembolaget.

Skörden var under oktober 2021 och därefter har vi jäst på olika ståltankar och barriques. Druvorna är till största del Solaris men även lite Souvignier Gris och Muscaris. I december sätter vi våra assemblage, där vi smakar genom alla jäsningar och bestämmer vilka som ska gå till respektive viner. För Immelen väljer vi ungvinerna med högst intensitet och aromatisk mognad. 

Både före och efter assemblage är det viktigt med batonage, där vi rör runt finjästen för att bygga upp vinets struktur och fyllighet. Batonage utförs en gång i veckan från att jäsningen är klar tills vi buteljerar (i detta fall november 2022).

Immelen 2021 är ett vin med många nivåer. Vår metod att blanda flera jäsningar, druvor från olika fält samt jäsningar utförda på olika vis, i ett assemblage ger en mångfald av nyanser och uttryck. Doften bjuder ett brett spann med distinkt tydlig citrus och tropisk frukt till brödiga, nötiga toner och rostade dofter. Finstämd balans mellan syra och frukt, och en lång och rik munkänsla.

Druvsorter: mestadels Solaris men även lite Souvignier Gris och Muscaris
5 g/l restsötma / 6,1 g/l totalsyra

Lansering den 12 maj på Systembolagets exklusiva sortimentet.
Art# 92136

Går att beställa online med leverans till närmsta butik. Samt så kommer den finnas i flera butiker runt om i landet. 

 

Comment